Ahad, 22 April 2018

Coleslaw Epal yang sedap

Sekali-sekala makan coleslaw ni memang sedap. Tambah parutan epal yang halus panjang ke dalam adunan.. adoiii mak.. sedap sangat!

Boleh makan dengan hidangan chop-chop tu. Kikiki. Boleh dimakan dengan hidangan barbeque juga untuk hilangkan muak daging dan ayam.. sedapnya..


COLESLAW EPAL
Oleh Dapur Cempakasari

Bahan-bahan

1/4 biji kobis - dihiris halus
2 biji epal 🍎🍎- disagat
1 biji karot
1/2 cawan mayonaise
1/2 biji lemon 🍋
5 sudu besar susu pekat
1/2 sudu kecil garam

Cara-cara membuatnya

Marilah mari.. marilah mari..


Kobis, epal merah dan karot


Hiris halus kobis


Basuh bersih kobis dan toskan.


Karot dikupas, dibasuh bersih dan disagat.


Epal dikupas, dibasuh bersih dan disagat.


Ambil bekas yang mengandungi kobis dan karot. Masukkan mayonaise, susu pekat dan garam.


Perah jus lemon ke dalamnya. Gaul hingga rata.


Kemudian, masukkan epal yang disagat tadi. Gaul lagi sehingga sebati.


Inilah rupa coleslaw kita hari ini. Rasa masam, masin dan manis semua ada. Sungguh sedap dimakan begitu sahaja.

Hari ni, kami makan coleslaw epal ini dengan chicken chop. Mmm..enaknya.


Jemput makan kenkawan semua..

Bismillah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan