Boleh makan dengan hidangan chop-chop tu. Kikiki. Boleh dimakan dengan hidangan barbeque juga untuk hilangkan muak daging dan ayam.. sedapnya..
COLESLAW EPAL
Oleh Dapur Cempakasari
Bahan-bahan
1/4 biji kobis - dihiris halus
2 biji epal 🍎🍎- disagat
1 biji karot
1/2 cawan mayonaise
1/2 biji lemon 🍋
5 sudu besar susu pekat
1/2 sudu kecil garam
Cara-cara membuatnya
Marilah mari.. marilah mari..
Kobis, epal merah dan karot
Hiris halus kobis
Basuh bersih kobis dan toskan.
Karot dikupas, dibasuh bersih dan disagat.
Epal dikupas, dibasuh bersih dan disagat.
Ambil bekas yang mengandungi kobis dan karot. Masukkan mayonaise, susu pekat dan garam.
Perah jus lemon ke dalamnya. Gaul hingga rata.
Kemudian, masukkan epal yang disagat tadi. Gaul lagi sehingga sebati.
Inilah rupa coleslaw kita hari ini. Rasa masam, masin dan manis semua ada. Sungguh sedap dimakan begitu sahaja.
Hari ni, kami makan coleslaw epal ini dengan chicken chop. Mmm..enaknya.
Jemput makan kenkawan semua..
Bismillah..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan