Roti puri sedap dicicah kuah kari, sesuai untuk sarapan pagi dan minum petang. Untuk 'supper' pun boleh, tiada masalah jika kita suka.
Paling sedap kalau suka kari kambing, memang tak boleh bawa bincang ler. Lepas cicah, cicah. Lepas cicah, cicah.
Cicah kari ayam pun sedap. Cicah kari ikan tenggiri pun sedap. Hurmmm.. semua sedap nampaknya.
Hari ni Mak Hencik buat Roti Puri cicah dengan kari ayam, isi ayam tu kisar hancur dan dimasak kari.
Jom masak..
RESEPI ROTI PURI
Oleh Dapur Cempakasari
Bahan-bahan
4 cawan tepung gandum
1 cawan air panas mendidih
6 sudu besar minyak masak
1 sudu kecil garam
4 sudu makan gula
1 sudu keci yis segera
Air secukupnya
Minyak masak untuk menggoreng
Cara-cara membuatnya.
Jom.. jom kita ke dapur.