Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Sabtu, 20 Julai 2024

Tips Karipap Kekal Rangup

›
Bukan senang nak buat kulit karipap kekal rangup sampai ke petang. Begini tips nya.. Ajom.. Rahsia Karipap Rangup Hingga Ke Petang ❤️ 1.Suka...
Ahad, 7 Julai 2024

Tips Kurangkan Pedas dalam masakan

›
 7 Tips Kurangkan Tahap Kepedasan dalam masakan. 1. GULA ATAU MADU Untuk kurangkan rasa pijar pedas, tambahkan beberapa sudu gula atau madu ...
Sabtu, 1 Jun 2024

Kuih Badak Berendam

›
Kuih badak ni perlu ke masukkan badak?! Ia adalah satu simbolik.  Kehidupan orang Melayu zaman dahulu adalah sangat berkait rapat dengan ala...
Rabu, 29 Mei 2024

Tips Rumah Bersih setiap Hari

›
Begini caranya nak bagi rumah bersih setiap masa.. Kalau rumah kecil ok la lagi nak bersih rumah setiap dari dari menyapu mengemop, mengelap...
Selasa, 28 Mei 2024

Bubur Caca Tepung Beras Versi Kelantan

›
Bubur Caca yang warna-warni macam cendul tu ke?! Jawapannya bukan. Bukan caca yang macam cendul tu ya. Mungkin kita boleh cuba buat bubur ca...
Isnin, 27 Mei 2024

Masak Kari Kepala Ikan

›
Tak pandai masak kari?! Kari ikan? kari daging? Kari seafood? Ni pulak cara nak masak kari kepala ikan.  Mari kita masak Kari Kepala Ikan. C...
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.