Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Ahad, 26 Mei 2024

Ayam Masak Kicap Lada Hitam yang sangat sedap

›
Anak-anak tak suka makan ayam bahagian isi?! Dada ayam banyak tapi tak tau nak masak apa?! Cuba masak resepi ni.. ayam, kicap dan lada hitam...
Sabtu, 25 Mei 2024

Cekodok Jagung Yang lembut dan sedap

›
 Cekodok jagung?! Lembut di dalam, rangup di luar. Kalau ada jagung, pastu tak tau nak buat apa.. bolehlah buat cekodok ni. Ada orang panggi...
Khamis, 23 Mei 2024

Resepi Laksa Siam yang mudah dan sedap

›
Nampak pelik?! Jangan buruk sangka. Cuba rasa dulu baharu tahu langit itu tinggi atau rendah! Enak atau sedap? LAKSA LEMAK ALA THAI Oleh Dap...
Isnin, 20 Mei 2024

Roti Puri

›
 Roti puri sedap dicicah kuah kari, sesuai untuk sarapan pagi dan minum petang. Untuk 'supper' pun boleh, tiada masalah jika kita su...
Isnin, 13 Mei 2024

Tips Sukatan Masak Kenduri

›
 Tak tau nak agak nak masak banyak mana untuk 10 orang makan? 50 orang makan? 100 orang makan? Ini tipsnya.. semoga bermanfaat buat semua, t...
Sabtu, 20 Januari 2024

Bakwan Sayur Tok Wan

›
Bakwan Tok Wan.. pahala dikongsi bersama.. Bakwan atau tepung dibancuh dengan air dan dicampur dengan sayuran enak dimakan panas-panas di wa...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.