Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Ahad, 7 November 2021

Pulut Panggang Inti Serunding

›
 Antara kuih tradisi yang masih diminati ramai. Nak tahu cara nak bagi senang dan cepat siap? Guna Serunding yang sedaaappp mestilah rasa pu...
Sabtu, 6 November 2021

Brownies yang sangat sedap

›
Buat brownies semudah ABC. Hasilnya setaraf brownies di cafe terkemuka! Dua tiga kali juga Mak Hencik cuba buat brownies kedut ni, yang ni d...
Rabu, 3 November 2021

Laksa Goreng Oh Sedapnya

›
Laksa goreng.. Pelik ke? Kalau belum pernah makan, memang agak pelik sebab laksa ni makan dengan kuah. Kuah lemak.. kuah utara.. kuah selata...
Jumaat, 29 Oktober 2021

Petua lembutkan daging

›
Nak makan masakan daging ni memang sedap, tapi kadang-kadang rasa frust sebab daging liat.  Apa kata kita cuba petua untuk melembutkan dagin...
Ahad, 19 September 2021

Rojak Pasembur

›
Petang-petang macam ni mulalah terasa nak makan rojak pasembur.  Sangat sedap jika ada ais kacang.  RESEPI ROJAK PASEMBUR Oleh Dapur Cempaka...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.