Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Ahad, 8 Ogos 2021

Cara buat Suro Kelantan sukatan cawan yang mudah

›
Inilah suro@sugho,  versi negeri Kelantan yang unik.  Orang lain buat bubur Assyura, dia pun nak buat juga. Orang lain panggil bubur Assyura...
Khamis, 29 Julai 2021

Biskut Butter Abu Ain (yang kacak)

›
Nak resepi biskut yang sedap tapi mudah nak buat? Ni haa.. boleh try biskut butter ni. Ada rasa macam biskut butter yang dalam tin tu. Dan y...
Jumaat, 23 Julai 2021

Koleh Kacang Tahi Minyak

›
Antara kuih tempatan yang popular di majlis keramaian. Lemak dan manis sesedap rasa. Tak rugi untuk dicuba! Mak Hencik tak pasti namanya kol...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.