Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Selasa, 8 Jun 2021

Pulut Pagi

›
Pulut pagi ni rasanya manis. Diregukan dengan kelapa muda parut yang dibubuh sedikit garam. Jadi rasanya akan jadi manis, lemak dan sedikit ...
Jumaat, 4 Jun 2021

Scone Chocolate chip dan kismis

›
Rasa rangup di luar macam biskut, lembut di dalam. Sedap walaupun dimakan begitu sahaja.  Kalau pergi Cameron Highland pastinya kita tidak a...
Khamis, 3 Jun 2021

Semperit Papan Pandan

›
Satu masuk dalam mulut. Cair. Habis. Satu masuk dalam mulut. Cair. Habis. Satu masuk dalam mulut. Cair. Habis. Aikkk.. naper tu.. ohhh.. rup...
Rabu, 2 Jun 2021

Cara buat cakoi mudah giler

›
 Garing di luar, lembut di dalam. Mmmm.. memang padu! Setiap orang ada pengalaman q zaman kanak-kanak. Makan cakoi ni mengingatkan Mak Henci...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.