Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Ahad, 27 Februari 2022

Biskut Cornflake Crunchy

›
Cara buat yang mudah, guna beberapa bahan asas sahaja, tapi rasanya sedap dan rangup! Resepi ni versi rangup ya! Biasa kita buat biskut untu...
Isnin, 24 Januari 2022

Wadai Kepeng Buah Nangka

›
 Resepi ni sangat mudah dibuat dan sangat sedap dimakan sebagai pencuci mulut. Rasa dan bau buah nangka memang membangkitkan rasa dan aroma ...
Rabu, 22 Disember 2021

Bomboloni Kastard

›
Resepi mudah yang mesti dicuba. Terutamanya untuk ibu yang mempunyai anak ramai.. Berbaloi-baloi! Resepi Bomboloni Kastard Oleh Dapur Cempak...
Sabtu, 27 November 2021

Kuih Lompang Pandan Hajjah Badariah

›
 Nak tahu cara buat kuih lompang yang ada lesung pipit? Ini rahsianya.. Penggemar kuih tradisional mesti suka kuih kompang ni kan. Cara buat...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.