Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Ahad, 19 September 2021

Rojak Pasembur

›
Petang-petang macam ni mulalah terasa nak makan rojak pasembur.  Sangat sedap jika ada ais kacang.  RESEPI ROJAK PASEMBUR Oleh Dapur Cempaka...
Ahad, 29 Ogos 2021

Cara buat laksa beras

›
Teringin nak makan laksa lemak. Laksa lemak sedap dimakan dengan laksa beras. Mari la kita cuba buat sendiri.. RESEPI LAKSA BERAS Oleh Dapur...
Jumaat, 13 Ogos 2021

Belebak Ubi

›
 Belebak ubi nama diberi, rasa sekali pasti nak makan lagi, berkali-kali! Kalau sebut ubi stello, hanya sedikit sahaja yang kenal tapi kalau...
Rabu, 11 Ogos 2021

Cara simpan kerisik, mudah untuk masak

›
Nampak macam coklat ke?  Oh tidak! Ini ialah kerisik.   Selalunya kita beli kerisik dalam plastik dan buat stok untuk disimpan. Bila nak gun...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.