Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Rabu, 15 Januari 2020

Ayam Goreng Bawang Putih

›
Ayam goreng jer punnn.. Memang betul. Ayam goreng jer pun. Tapi ayam goreng ni mak selalu buat dulu, semasa dia masih ada. Jadi Mak Hencik...
Selasa, 14 Januari 2020

Resepi Ayam Bakar BBQ yang Ringkas

›
Tergesa-gesa nak buat BBQ? Apa kata kita buat cara yang mudah ni.. Berbaloi dan tentunya puas hati! Untuk malam ni, kami satu keluarga ena...
Isnin, 13 Januari 2020

Ayam Masak Ros yang Sedap

›
Inginkan kelainan dalam hidangan seharian? Jom cuba lauk ni.. Sedap! Roomate kat universiti dulu pernah share resepi masakan ni ngan Ma...
Sabtu, 4 Januari 2020

Epok-epok Kentang

›
Garing dan rangup! Eh eh cantiknya. Macam bunga matahari .. Komen si anak. Mana lebih penting, rupa ke rasa? Cantik tu penting ta...
Jumaat, 3 Januari 2020

Tip Jimatkan Sabun Basuh Pinggan

›
TIPS JIMATKAN SABUN SAVE BAJET🤣 💦 Larutkan  1 Cawan garam halus ke dalam 2 Cawan air panas 💦 Bila garam hancur, tuangkan air garam...
Khamis, 2 Januari 2020

Kangkung Goreng Belacan

›
Hurm.. Sedapnya! Ditambah lagi dengan aroma belacan segar.. Meleleh.. Gara-gara ter'order' kangkung goreng belacan di restoran...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.