Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Selasa, 23 Oktober 2018

Biskut Samperit Dahlia Tanpa Telur sukatan cawan

›
Selain Hari Raya, kita juga boleh buat biskut ni sebagai kudapan.. atau sebagai buah tangan untuk majlis kenduri-kendara. Ada banyak r...
6 ulasan:
Ahad, 21 Oktober 2018

Tom Yam Kupang dan Seafood

›
Hari ini kita masak tom yam kupang. Pernah makan? Jom ler kita cuba.. Kupang tu Mak Hencik jumpa di pasar pagi Ahad, RM10 sekilo. Kat...
Isnin, 15 Oktober 2018

Kari Ikan Merah yang Sedap

›
Lama tak mengari.. terutamanya kepala ikan. Rasa kari ni memang sedap sangat, cara buat pula sangat ringkas. Sesuai ler dengan den yang aga...
Ahad, 14 Oktober 2018

Resepi Karipap Pusing

›
Nampak cantik ajer ku tengok karipap pusing ni yang orang lain buat. Kalau aku buat sendiri cantik juga ke tidak? Jom kita cuba buat.. Ermm...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.