Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Ahad, 13 Mei 2018

Asam Pedas Rebus Ikan Kerisi

›
Semalam sudah goreng dua ekor ikan kerisi. Ada lagi dua ekor ikan kerisi ni kita masak berkuah pula. 🎏 🎏 🎏 Inilah masakan mak yang p...

Ikan Bawal Kipas Rebus Ketuk Serai

›
Misi minggu ini ialah mengurangkan masakan berlemak dalam masakan. Masak rebus guna air sahaja. Rasanya sesuai dah masakan ni dengan tema, k...
Sabtu, 12 Mei 2018

Kek Pisang Sukatan Cawan yang Sangat Gebu

›
9 Mei 2018 adalah PRU14. Dari petang dok tercongok depan tv nak dengar keputusan mengundi. Telefon yang berada di tangan dah berapa kali dah...
Khamis, 10 Mei 2018

Mi Rebus yang Super Mudah dan Sedap

›
Kuah mi rebus versi Mak Hencik ni tidak cair dan tidak pula pekat. Pada Mak Hencik, kalau pekat sangat kuahnya, akan jadi muak pula. Jadi el...
Isnin, 7 Mei 2018

Ikan Cencaru Bakar Berempah

›
Kalau suami beli ikan cencaru, saya pening memikirkan masakan yang sesuai. Pikir punya pikir.. pikir punya pikir.. pikir punya pikir.. hoiii...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.