Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Selasa, 28 April 2020

Puding Jagung Gedik

›
Lemak, manis dan berkrim! 🤩🤩 Pencuci mulut yang sangat sedap. Tambah-tambah lagi jika kita menggemari masakan puding berasaskan jagung. ...
Isnin, 27 April 2020

Muruku Kacang Dhal

›
Lembut tapi rangup. 💜💚❤️ Rasa nak mengunyah petang-petang atau malam-malam?  Mari kita buat kudapan ni. Tak susah mana pun, cuma kena ra...
Ahad, 26 April 2020

Ikan Patin Masak Asam Rebus

›
Masam-masam, masin-masin dan sedikiiit manis. Mabeles! Nak masak asam rebus ni senang. Lebur jer segala dalam periuk. Perasakan dengan ...
Jumaat, 24 April 2020

Sira Pisang Santan

›
Rasa yang lemak dan manis. Lazat rasanya tidak terperi. Kuih pencuci mulut pertama di hari pertama pada bulan Ramadhan. Lazimnya kuih-mu...
Rabu, 22 April 2020

Tepung Boko Ubi Kayu Hijau

›
Sedap. Lemak dan manis! Ada satu lagi bungkusan ubi kayu parut frozen yang Mak Hencik simpan hari tu. Inilah masa yang sesuai untuk dibuat...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.