Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Rabu, 25 Mac 2020

Kuih Cara.

›
Ermm.. Rasa tak boleh berhenti pulak makan. Lepas satu.. Satu.. masuk dalam mulut. 😋😋😋 Petang semalam Pak Hencik telah membersihkan hal...
Ahad, 22 Mac 2020

Ikan Percik Kuali

›
Cara memasak ikan percik Kelantan yang telah dipermudahkan. Guna kuali jer.. Siapa yang teringin nak makan ikan percik boleh buat sendiri...
Sabtu, 21 Mac 2020

Teh Tarik Vanilla

›
Teh tarik dengan perisa Vanilla. Creamy dan sedap!  Nak lagi secawan! TEH VANILLA TARIK Oleh Dapur Cempakasari Bahan-bahan 1 lit...
Jumaat, 20 Mac 2020

Apam Bakar Kelantan

›
Sedapnya. Bertambah sedap apabila dimakan bersama kelapa parut putih. Campuran air bawang merah dan halia serta serbuk lada hitam men...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.