Dapur Cempakasari

Masakan Ringkas. Resepi Mudah. Rasa yang pasti Sedap. Berkongsi menu harian yang lazat dengan langkah bergambar.

Rabu, 6 Februari 2019

Kek Cawan Buahan @ Fruity Pastry Cup Cake sukatan cawan

›
Ada banyak biji buah kiwi dalam peti sejuk. Alang-alang ada buah tu, jom ler kita buat kek yang famous dan viral tu.. Kalau ada buah stra...
Selasa, 5 Februari 2019

Spaghetti Goreng Putih

›
Jom kita bersarapan dengan spaghetti goreng putih. Saper suka spaghetti goreng gaya gini, cer angkat tangan. 🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️ Eh eh eh.. I...
Isnin, 4 Februari 2019

Gulai Lemak Ikan Keli dengan Daun Kesum dan Belimbing Buluh

›
Rasanya memang memukau habis! Masakan gulai lemak yang sedap adalah terletak pada santannya. Gunakan santan segar untuk mendapatkan rasa ...
Isnin, 28 Januari 2019

Petua Ikan Bilis Kekal Rangup

›
Selalu kita goreng ikan bilis untuk pelbagai jenis masakan. Paling koman pun tentulah untuk melengkapkan hidangan nasi lemak! Masalahnya....
Isnin, 21 Januari 2019

Gulai Udang Belimbing Buluh

›
Seminggu dua ni tak tahu nak masak apa. Budak-budak ni pun tak berapa nak makan nasi. Termenung panjang tepi peti ais sambil dok memikir na...
‹
›
Laman utama
Papar versi web

dapurcempakasari.blogspot.my

Foto saya
Cempaka Ratnasari
Memasak adalah satu seni. Untuk memasak masakan yang sama, kita mungkin menggunakan bahan yang sama atau berbeza, cara yang sama atau berbeza, akan menghasilkan rasa dan rupa yang sama atau berbeza. Jadi, setiap masakan kita adalah unik. Asalkan kita menghormati setiap persamaan dan perbezaan itu, kita akan menambahkan pengetahuan kita tentang sesuatu perkara. Gembirakan hidup kita dengan gembirakan orang lain.. Mudahkan hidup kita dengan mudahkan hidup orang lain..
Lihat profil lengkap saya
Dikuasakan oleh Blogger.